Beheer en exploitatie

Naast ontwikkeling van projecten voor en met derden, heeft WNW ook een aantal eigen windparken en solitaire projecten in exploitatie en beheer. Voor grondeigenaren met één of meerdere locaties voor een windturbine heeft WNW in de loop der jaren een uitgekiend samenwerkingsconcept ontwikkeld, waarmee voor de grondeigenaar goed, gemakkelijk en vrijwel risicoloos geld valt te verdienen. Bij dergelijke projecten is WNW niet alleen als leverancier betrokken en regelt het alle zaken tijdens en voor de opbouw, maar daarnaast voert WNW de administratie en verzorgt WNW het totale beheer (juridisch, commercieel, financieel en fiscaal).

 

Voor deze projecten regelt WNW onder andere de volledige financiering van het windturbineproject, verzekeringen en contracten met derden. Doordat er in het beheer van WNW al vele windturbines in stand gehouden worden, heeft dit bijvoorbeeld tot gevolg dat een hoge kilowattuurvergoeding gerealiseerd kan worden. Er kan bovendien worden geprofiteerd van de gunstige voorwaarden die WNWf heeft weten te bewerkstelligen, waardoor er uiteindelijk een nog hoger rendement behaald wordt.

Enkele voorbeelden van deze voordelen welke WNW kan bieden:

  • WNW heeft jarenlange ervaring en contacten met stroomafnemers. Dit levert betere prijzen voor stroomcontracten en groencertificaten op.
  • WNW staat uitstekend aangeschreven bij banken en financiers. Dit zorgt voor gunstige financieringsvoorwaarden.
  • Door spreiding van vele windturbines tevens spreiding van risico’s voor verzekeraar. Hierdoor worden uitstekende verzekeringsvoorwaarden tegen een gunstig tarief verkregen.
  • Er is bij WNW veel kennis en kunde over de contractstructuren van windprojecten.
Back to Top