Blij van windenergie

Waarom zou je blij worden van windenergie. Ach, eigenlijk om heleboel redenen. We kennen natuurlijk allemaal de argumenten, klimaatverandering, CO2, fijnstof, het opraken van fossiele brandstoffen, etc. Maar in deze crisistijd is een belangrijk argument aan het rijtje toegevoegd.

Windenergie helpt ons de crisis uit!

Het bouwen van windmolens stimuleert de werkgelegenheid en zorgt dat ons geld in eigen land blijft. Namelijk iedere euro die we nu uitgeven om kolen of olie in te kopen gaat voor het overgrote deel naar het buitenland en in de meeste gevallen zelfs ver buiten Europa. Kopen we windenergie uit eigen land/Europa dan blijft die euro in de lokale economie. Helemaal mooi wordt het als we bedenken dat ieder kubieke meter gas die wij niet verstoken voor onze eigen elektriciteitsvoorziening maar kunnen verkopen aan het buitenland direct in onze staatskas vloeit. Zo heeft het investeren in windenergie een drievoudig voordeel

Steeds meer grote en kleine ondernemingen kiezen voor investeringen in duurzaamheid. Zo kwam in 2012 de Lego fabrikant uit Denemarken in het nieuws met een investering van 400 miljoen euro in een windpark.

Het lijkt een vreemde investering voor een speelgoedfabrikant, maar voor Lego heeft hernieuwbare energie alles te maken met de toekomst van kinderen. “Een van onze fundamentele waarden is ervoor zorgen dat de toekomstige generaties opgroeien in een betere wereld”, zegt Lego-baas Jørgen Vig Knudstorp in de aankondiging. Het bedrijf wil tegen 2020 genoeg hernieuwbare energie opwekken om zijn volledige energiebehoefte te vervullen. En, kinderen maken spelenderwijs kennis met windenergie en de bijbehorende windmolens.

Het is inderdaad zo dat kinderen heel anders aankijken tegen windenergie dan hun ouders. Voor kinderen worden windturbines net als computers, mobieltjes, en Ipads, een vanzelfsprekendheid. Iets wat er bij hoort, iets waar je blij van wordt.

Back to Top